Een tweede thuis waar ieder kind uniek is.

Bij gastouderopvang de lytskes is er ruimte om heerlijk bijnnen en buiten te spelen en doen we allerlei activiteiten die de kinderen leuk vinden , en zo leren ze spelenderwijs ook heel veel 

We hebben iedere 6 weken een nieuw thema, we maken dan een thema hoekje in de kamer zodat de ouders en kinderen kunnen zien waar we mee bezig zijn en doen allemaal activiteiten die bij het thema passen zoals boekjes lezen, liedjes zingen , knutselen, naar buiten enz. de kinderen doen altijd enthousiast mee. 

Ook doen we mee aan het project beweeg je blij , we gaan vaak wandelen, naar de speeltuin, dansen en beweegspelletjes doen.

4 keer per jaar krijgen de ouders een nieuwsbrief en vaak worden er appjes met foto s naar de ouders gestuurd, en bij het halen en brengen is er altijd tijd voor een praatje .

De opvangmogelijkheden bij de Lytskes zijn momenteel beperkt maar vraag gerust naar de mogelijkheden.

Bij Maaike houden ze van heerlijk met zijn allen knutselen aan tafel of een hele grote treinrails bouwen met de duplo. Ze zingen liedjes of lezen samen een boekje. Maar ook buitenspelen en het maken van een wandeling is een fijne bezigheid. Als de kinderen iets leuks gemaakt hebben mag dit altijd een poosje blijven staan zodat ze het ook kunnen laten zien aan hun ouders.

Maaike heeft geregeld contact met de ouders tijdens de breng- en haalmomenten, maar ook door middel van foto`s in de app. De kinderen maken altijd een leuke attentie met vader- en moederdag of een mooie kleurplaat voor een verjaardag van een familielid.

Het komt geregeld voor dat de kinderen nog niet met heit en mem mee naar huis willen omdat ze nog niet zijn uitgespeeld voor die dag.

Er is momenteel helaas geen ruimte voor nieuwe kinderen.

Gastouderopvang Eigenwijs biedt opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Doordat de opvang in de speelruimte, apart van de woonkamer, plaatsvindt kan er naar hartenlust worden gespeeld in de diverse speelhoekjes. De grote tafel is het centrale punt, daar vertellen we elkaar verhaaltjes, eten we ons fruit en broodje, spelen we een spelletje en maken we de mooiste knutselwerkjes.

Voor de babys is er een duobox aanwezig zodat ook de allerkleinsten op een veilige manier kunnen spelen en een eigen plekje hebben om even tot rust te komen. De bedjes bevinden zich boven op de slaapkamers.

In de afgebakende tuin kan heerlijk gespeeld worden met de auto’s, we kunnen voetballen, maar ook heerlijk ravotten met de loopfietsjes/auto’s en de driewielers. Als de groepssamenstelling het toelaat pakken we de duowagen en gaan we op op pad, de natuur in op zoek naar koeien, paarden en trekkers. Alles wat we zien wordt benoemd en kletsen we over. Kortom: “Eigenwijs” is een warm plekje waar jij en je kind welkom zijn!

‘De blide hûntsjes’ is een kleinschalige opvangplek voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Een huiselijke opvanglocatie sinds begin 2022. Centraal gelegen in het dorp, maar ook toegankelijk voor vraagouders uit omliggende dorpen.

Belangrijk is dat kinderen en hun ouders zich thuis, veilig en vertrouwd voelen.

Binnen is er een aparte speelruimte, maar er wordt ook veel in de woonkamer gespeeld. Speelgoed wordt afgestemd op de aanwezige kinderen en geregeld gewisseld in aanbod. Zo valt er altijd weer wat nieuws te ontdekken. Er worden spelletjes gespeeld, getekend en geknutseld. Er is veel ruimte om lekker vrij te spelen.

Buiten is er een ruim omheinde en kindvriendelijke tuin, met o.a. zandbak, schommel, trampoline, grasveld en volop vermaak door het aanwezige speelgoed en materiaal. Ook is er een kleine moestuin, waar we als kinderen dat leuk vinden in bezig kunnen. Daarnaast gaan we regelmatig erop uit door een wandeling te maken, een boodschapje te halen en naar de speeltuin te gaan, enzovoorts.

Boven is er een aparte slaapkamer met ledikant beschikbaar voor de kinderen die moeten slapen. Indien er meerdere kinderen tegelijk moeten slapen wordt er gebruik gemaakt van de andere slaapkamer met campingbedje. Gestreefd wordt naar zoveel mogelijk een vaste slaapplek met bed.

Bij het ophalen van de kinderen worden de ouders op de hoogte gebracht van de belevenissen van die dag. Ook middels foto’s en filmpjes die gedurende de dag gemaakt worden.

Bij “Thuis bij ons” worden kinderen opgevangen in de leeftijd van 0-12 jaar. Voor elke leeftijd is er genoeg speelgoed en creatief materiaal aanwezig.

Door de aanwezigheid van kinderen van meerdere leeftijden kunnen groot met klein samen spelen, maar ook de ruimte hebben om ieder zijn/haar eigen gang te gaan.

Janien werkt met thema’s, ze maakt met enige regelmaat een nieuwe poster voor op de deur en er is een speciaal hoekje in de kamer waar knutselwerkjes van de kinderen worden uitgestalt. Janien bedenkt per leeftijd aangepaste knutselopdrachtjes.

Alle verjaardagen worden uitgebreid gevierd.

Ouders blijven op de hoogte van alle belangrijke/ leuke dingen op de opvang door middel van het persoonlijke contact, maar ook via de Whatsapp groep die Janien heeft met ouders.

Imkje verzorgt de opvang van de kinderen bij ouders thuis.

Wil je ook opvang aan huis? Meldt je aan voor meer informatie.

Gastouder Sandra verzorgt de opvang van de kinderen bij ouders thuis.

Wil je ook opvang aan huis? Informeer naar de mogelijkheden en schrijf je in!

Bij Janny van kleinschalig kinderopvang Janneke worden kinderen opgevangen in een huiselijke sfeer. Ze vindt het belangrijk dat kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen welke bovenal ook erg gezellig is. De gastkinderen hebben de ruimte om zelfstandig, maar ook samen te leren spelen. Hiervoor is binnen maar ook buiten, in een afgesloten tuin, meer dan genoeg ruimte zodat ze lekker vrij kunnen spelen. Buiten kan dit o.a. in de zandbak en op de glijbaan. Daarbij zijn er zowel binnen als buiten fietsjes en auto’s aanwezig en is er een ruime keuze uit verschillend speelgoed. Tot slot, om kinderen op alle creatieve gebieden te stimuleren, zingen we ook vaak liedjes en knutselen we met regelmaat.

Omdat het voor ouders erg belangrijk is om op de hoogte te zijn van de ontwikkeling van hun kind, evalueert Janny iedere dag kort met ouders hoe de ochtend en/of middag verlopen is. Hoogtepunten in de ontwikkeling van het/de kind(eren) of bijzondere gebeurtenissen legt ze graag met een foto of filmpje vast en stuur die de betreffende ouder(s) toe.

Ook zo nieuwsgierig geworden? schrijf je in!