Gastouderopvang

Geef je kind een tweede thuis bij onze gastouders.

Kinderopvang in een huiselijke sfeer

Gastouderopvang is kleinschalige opvang voor kinderen van 0-13 jaar.

De opvang vindt plaats bij de gastouder of bij jullie zelf thuis. Hierdoor ontstaat een huiselijke sfeer en een persoonlijke aanpak. Als je onregelmatig werkt, dan kun je bijvoorbeeld goed bij de gastouder terecht. Je spreekt immers samen de opvangtijden af.         

Een dag bij de gastouder is net zoals een dag thuis

De invulling van de gastouderopvang is bij iedere gastouder uniek.

Wel vinden we het belangrijk dat de dag voor je kind zoveel mogelijk zoals thuis verloopt. Daarom zorgt de gastouder voor vaste momenten die een vertrouwd gevoel geven. Denk hierbij aan gezamenlijk eten, drinken en spelen. En natuurlijk hebben baby’s en kleine kinderen een rustige slaapplek. De gastouder gaat ook met de kinderen naar buiten: naar de speeltuin, de winkel of naar school om andere kinderen op te halen. De groepen bij de gastouder zijn klein, maximaal zes kinderen.

gastouderopvang

Pedagogische aanpak gastouders

Wij werken met een toegespitst pedagogisch werkplan.

Bij alle gastouders komen gemeenschappelijke speerpunten terug. Ze benaderen kinderen positief, sensitief en met respect voor hun eigenheid. Onze aanpak is geïnspireerd op het gedachtegoed van Thomas Gordon. Alle gastouders krijgen de mogelijkheid om een ’Gordon cursus’ te volgen. Bovendien wordt jaarlijks deskundigheidsbevordering aangeboden aan de gastouders. Dit doen we via thema-avonden.

Veiligheid is belangrijk

Wij willen dat je kind veilig wordt opgevangen.

Daarom wordt de gastouder getoetst door onze bemiddelingsmedewerkers en door de GGD. Dit gebeurt voor de start, maar dat blijft ook jaarlijks terugkeren. De gastouders kennen de geldende wetten en protocollen. Daarom weten gastouders hoe ze in verschillende situaties veilig kunnen handelen. Naast de fysieke veiligheid is sociaal-emotionele veiligheid net zo belangrijk. Hier is ook aandacht voor.

veiligheid gastouder
gastouderopvang baby

Intake gastouderopvang

Intake met onze bemiddelingsmedewerker.

Tijdens een intakegesprek worden jouw wensen en onze mogelijkheden besproken. Daarbij is er ook aandacht voor jouw persoonlijke opvoedstijl. We vinden een persoonlijke benadering heel belangrijk. Wederzijds vertrouwen tussen gastouderbureau, ouders en gastouders is de basis voor een goede opvang.

Onze locaties en hun inspectierapporten vind je door op deze link te klikken.

Ben je een gastouder/ of wil je gastouder worden? En ben je op zoek naar ervaren, persoonlijk en inhoudelijk betrokken gastouderbureau? Klik dan hier.

Wil je ook huiselijke opvang? Zoek nu naar een gastouder bij jou in de buurt. Of kijk naar onze andere soorten opvang

Kinderdagverblijf Peuteropvang Buitenschoolse opvang Zoek een locatie Inschrijven