Peuteropvang

Peuteropvang in jouw buurt. Bekijk nu onze interactieve rondleiding en ontdek wat Kinderopvang Friesland voor jouw peuter kan betekenen.

Sluit video

Een dag op de peuteropvang

We combineren rust, structuur en uitdaging.

Als je kind twee jaar wordt, kan het tijdens de schoolweken naar de peuteropvang. Hier leert je kind samen met andere kinderen spelenderwijs over taal, beweging, beginnend rekenen en natuurlijk over zichzelf in de wereld. Plezier en een uitdagende omgeving vinden we belangrijk voor de peuters. We prikkelen graag hun nieuwsgierigheid. Om structuur te bieden aan je kind, combineren we gedurende de dag spelend ontdekken met activiteiten rond onze dagritmekaarten: kringmoment, samen eten, vrij spelen, opruimen, buiten spelen,  jas aantrekken, naar huis. Natuurlijk is er ook rust en zijn er plekjes waar de kinderen zich kunnen terugtrekken als daar behoefte aan is.

Peuteropvang

leren-en-spelen
Bekijk hoe we leren en spelen

Leren en spelen

Spelenderwijs ontwikkelen staat bij ons centraal.

Spelen is hartstikke leuk en ook nog eens heel leerzaam. Wij werken vanuit de overtuiging dat peuters zelf veel kunnen. Door alleen en samen met andere kinderen op onderzoek uit te gaan en te experimenteren ontwikkelt je kind zich op basis van eigen ervaringen en successen. Daar wordt je peuter zelfverzekerd van. En als begeleiders creëren wij de mogelijkheden om de volgende stap te zetten.

 

Samen de wereld ontdekken

Dit doen we met onze unieke activiteiten en methoden

Onze ruimte en materialen zijn uitdagend. Zo werken we onder andere met de methodes Uk & Puk en Piramide. We gaan op avontuur in de natuur in de buurt. En we leren jullie kinderen over hun lijf en over hun kleren. Over smaken en eten. Over het weer. We praten erover met elkaar. Zo leren we samen heel veel leuke dingen over de wereld om ons heen.

thema's
Bekijk onze activiteiten

ontwikkeling
Bekijk hoe we jouw kind laten ontwikkelen

Voor- en vroegschoolse educatie

Meestal ontwikkelt je kind zich zoals we verwachten. Maar soms blijkt je kind een steuntje in de rug nodig te hebben.

Daar zijn we op voorbereid. Met onze gecertificeerde Voor- en Vroegschoolse Educatie, afgekort VVE, helpen wij je peuter op weg.
We besteden extra aandacht en tijd aan de ontwikkeling van je kind en houden dit bij in een registratiesysteem. Natuurlijk bespreken we wat we zien ook met jou. We maken samen een ontwikkelplan. Zelf kun je thuis dan bijvoorbeeld ook helpen met dingen die nog niet zo goed lukken. Als je kind vier jaar wordt en naar de basisschool gaat, kunnen wij aan de school vertellen wat al goed gaat en wat nog niet. Wat je kind in de voorschool heeft geleerd kan zo doorontwikkeld worden in de vroegschool.  

Veiligheid bij de peuteropvang

Dat je kind bij ons in veilige handen is, staat voor ons voorop.

Onze locatie is open en transparant zodat ouders en collega’s altijd zicht hebben op wat er op de groepen gebeurt. Al onze medewerkers kennen de protocollen, bijvoorbeeld over vierogenprincipe, ziekte, slapen, voeding, hygiëne, pesten of ongevallen zodat ze in verschillende situaties veilig kunnen handelen. 

veiligheid
Leer meer over veiligheid

Kosten berekenen

De tarieven voor Peuteropvang zijn opgebouwd uit een ouderbijdrage en kinderopvangtoeslag. De ouderbijdrage is inkomensafhankelijk. Omdat de kosten voor elk gezin anders zijn, kun je hier een proefberekening maken.

Kidalo

Samen de belangrijkste
momenten beleven

Via ons intranetsysteem houden we je op de hoogte van de belevenissen en de ontwikkeling van je kind. Op deze manier kun je de dag meebeleven.

Benieuwd naar onze Peuteropvang? Zoek nu naar een Peuteropvang bij jou in de buurt. Of kijk naar onze andere soorten opvang

Kinderdagverblijf Buitenschoolse opvang Gastouderopvang Zoek een locatie