Kinderdagverblijf

Geef je kind een tweede thuis. Bekijk nu onze interactieve rondleiding en ontdek zelf de wereld van Kinderopvang Friesland.

Sluit video

Een dag op het Kinderdagverblijf

Het kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Ze kunnen de hele dag in de opvang blijven: we zijn meestal geopend van 7.00 tot 18.15 uur.

Een warme en fijne sfeer met betrokken en kundige medewerkers vormen voor ons de basis. Natuurlijk doen we ook allerlei activiteiten, waarbij we rekening houden met de leeftijd van je kind. Hierdoor ontwikkelt je kind zich spelenderwijs: we zingen een liedje met bewegingen erbij, zorgen voor bewegingsruimte binnen en buiten en hebben uitdagend speelgoed. Individueel en in groepsverband.

kinderdagopvang Leeuwarden
Bekijk een dag op het KDV

Je kind maakt deel uit van een vaste stamgroep. Alle kinderen hebben een eigen mentor. Die  stemt met je af wat jouw kind nodig heeft en volgt hem of haar in de ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat je kind zich goed kan hechten en zichzelf kan zijn. Voor je baby volgen we zoveel mogelijk het ritme en de gewoontes van thuis. Dat voelt vertrouwd. Tot 1 jaar krijgt je kind maximaal twee vaste verzorgers.
Voor dreumesen en peuters hebben we in ons kinderdagverblijf een dagritme en vaste rituelen. Die geven duidelijkheid, voorspelbaarheid en structuur. Goed voor het gevoel van vertrouwen en emotionele veiligheid. 

“We vinden het belangrijk dat je kind zich goed kan hechten en zichzelf kan zijn.”

ophalen-brengen
Bekijk het ophalen en brengen

Ophalen en brengen

De overgang van de thuissituatie naar groepsopvang kan voor je kind een grote stap zijn. Daarom maken we afspraken over de wenperiode.

We onderzoeken wat jouw kind nodig heeft. Afscheid nemen tussen jou en je kind hoort bij de wenperiode. Hierbij is duidelijkheid belangrijk: het kind leert dat de ouder wel weggaat, maar later weer terugkomt. Het uitzwaaien van de ouder is dan ook een terugkerend ritueel. Uiteraard volgen we je kind de eerste periode of het zich goed voelt in de groep en of het zich prettig voelt. We houden de ontwikkeling bij in een kind volgsysteem dat we rond de eerste verjaardag met je bespreken. Tot je kind 2 jaar is houden we in een (digitaal) dagboek bij hoe de dag is verlopen. Zo kunnen we de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling en opvoeding tijdens de opvang met je delen.

Veiligheid in ons kinderdagverblijf

Dat je kind zich bij ons veilig voelt en dat ook is, staat voor ons voorop!

Met veiligheid bedoelen we fysieke en sociaal-emotionele veiligheid. Dit is voor ons een pedagogisch basisdoel. We benaderen kinderen positief, sensitief en met respect voor hun eigenheid. Onze verbindende communicatie en op het kind afgestemde handelen is geïnspireerd op het gedachtegoed van Thomas Gordon.
Ons gezondheid en veiligheidsbeleid bevat veel protocollen met betrekking tot vierogenprincipe, veilig  slapen, regels bij ziekte, voeding, hygi├źne, ongevallen of onveilige thuissituaties. Zo weten onze pedagogisch medewerkers hoe ze in verschillende situaties veilig kunnen handelen. 

Leer meer over veiligheid

Wat we voor de veiligheid van jouw kind doen

Kosten berekenen

De tarieven voor Peuteropvang  zijn opgebouwd uit een ouderbijdrage en kinderopvangtoeslag. De ouderbijdrage is inkomensafhankelijk.  Omdat de kosten voor elk gezin anders zijn, kunt u hier een proefberekening maken.

Kidalo

Samen de belangrijkste
momenten beleven

Via ons intranetsysteem houden we je op de hoogte van de belevenissen en de ontwikkeling van je kind. Op deze manier kun je de dag meebeleven.

Benieuwd naar onze kinderdagverblijf? Zoek nu naar een kinderdagverblijf bij jou in de buurt. Of kijk naar onze andere soorten opvang

Peuteropvang Buitenschoolse opvang Gastouderopvang Zoek een locatie