Buitenschoolse Opvang

Bij ons op de BSO kan je kind spelen, leren en talenten ontdekken. Bekijk nu onze interactieve rondleiding en ontdek de wereld van Kinderopvang Friesland.

Sluit video

Een dag op de buitenschoolse opvang

De buitenschoolse opvang (BSO) is er voor basisschoolkinderen van 4-13 jaar. De BSO bestaat uit voorschoolse en naschoolse opvang.

De voorschoolse opvang is in de ochtend, voor schooltijd. Vanaf 7.00 uur kun je jouw kind bij ons brengen. Onze pedagogische medewerker zorgt elke ochtend voor een warm welkom. Als de school begint, worden jonge kinderen naar de klas gebracht. De oudere kinderen gaan zelf.

Naschoolse opvang start aansluitend op de schooltijden en sluit tussen 18.00 en 18.30 uur, afhankelijk van de locatie.

ontbijten
Kijk mee naar het ontbijt

spelen-bso
Bekijk het leren en spelen

Spelend leren

Al spelend met andere kinderen leert je kind zichzelf en de wereld kennen.

Materialen die we op onze BSO hebben, zijn uitdagend voor je kind. Er is veel te kiezen: zo hebben we bijvoorbeeld een dartboard, spelletjes en puzzels, Lego, blokken en Kapla, poppen, keukenspullen, schildersezels en knutselmaterialen, leesboeken, autootjes, technische speelgoed en nog veel meer. Door de diverse materialen spelen we in op specifieke behoeften van kinderen. Buiten spelen doen we elke dag. Natuurlijk spelen in een groene omgeving vinden we belangrijk. Spelenderwijs leert je kind ook over de natuur. 

Talentontwikkeling

Tijdens BSO-tijd organiseren we allerlei activiteiten.

Tijdens BSO-tijd organiseren we allerlei activiteiten. Gewoon iets leuks of uitdagends op de groep.  Of we gaan een extra bijzondere activiteit doen via het Toparrangement, zoals zingen, dansen, schilderen, sporten, natuureducatie of koken met experts. We gaan ook op stap. We nemen je kind mee naar de boerderij, het bos of naar het strand. Tripjes naar een bioscoop of een museum vinden we ook hartstikke leuk. Je ontdekt wat je leuk vindt en welke talenten je verder wilt ontwikkelen. Voor informatie over Toparrangement-activiteiten kun je hier kijken.

bso-activiteiten
Bekijk onze activiteiten

veiligheid kindcentrum-harlingen
Leer meer over veiligheid

Veiligheid

Wij letten goed op je kind.

Al onze medewerkers kennen de protocollen, bijvoorbeeld over ziekte, slapen, voeding, veiligheid, hygiĆ«ne of ongevallen zodat ze in verschillende situaties veilig kunnen handelen. Er is altijd iemand met een EHBO- en BHV-diploma aanwezig. En natuurlijk hebben we beleid met betrekking tot pesten. We vinden een veilig pedagogisch klimaat belangrijk.

Kosten berekenen

De tarieven voor Buitenschoolse Opvang  zijn opgebouwd uit een ouderbijdrage en kinderopvangtoeslag. De ouderbijdrage is inkomensafhankelijk. Omdat de kosten voor elk gezin anders zijn, kunt u hier een proefberekening maken.

Kidalo

Samen de belangrijkste
momenten beleven

Via ons intranetsysteem houden we je op de hoogte van de belevenissen en de ontwikkeling van je kind. Op deze manier kun je de dag meebeleven.

Benieuwd naar onze Buitenschoolse opvang? Zoek nu naar een BSO bij jou in de buurt. Of kijk naar onze andere soorten opvang

Kinderdagverblijf Peuteropvang Gastouderopvang Zoek een locatie