Terug naar Locatiekaart

Kinderopvang Wytgaard De Lytse Twirre

Opvang is voor ons meer dan alleen spelen.

Schrijf je kind nu in

Wij bieden de volgende type opvang aan:

  • Buitenschoolse Opvang Buitenschoolse Opvang
  • Kinderdagverblijf Kinderdagverblijf
  • Peuteropvang Peuteropvang

Wij houden van buiten spelen: schaatsen in de winter, fierljeppen in de zomer en picknicken wanneer het maar kan. Maar ook binnen vermaken we ons prima met knutselen, koken, kleuren, sporten in de sporthal, en natuurlijk af en toe lekker niets doen.

Pedagogisch medewerker - De Lytse Twirre

Kleinschalige kinderopvang in Wytgaard

Wij zijn een kleinschalige kinderopvang voor alle kinderen van 0 tot 13 jaar in het prachtige Wytgaard. Ook als je buiten Wytgaard woont ben je van harte welkom. Onze locatie bestaat uit twee ruimtes: de BSO in combinatie met de peutergroep is gehuisvest in school. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen hier terecht. Grenzend aan het schoolplein is de kinderopvang 0-4 jaar gevestigd in het dorpshuis de Twirre. 

Kinderdagverblijf 0-4 jaar

Kinderdagopvang en peuters worden in de middagen en in de vakanties gecombineerd. Sinds februari 2022 hebben wij een peutergroep in school. We kunnen de peuters die Voorschoolse Educatie nodig hebben begeleiden en gebruiken daarbij de methodiek Uk en Puk. Op onze locatie zorgen we voor een doorgaande lijn samen met school.

Kinderen van 0-4 jaar zitten samen in een groep. Dit heeft voordelen:

Baby’s hebben maximaal twee vaste pedagogisch medewerkers, waardoor er vertrouwdheid en stabiliteit ontstaat. Bovenstaand draagt bij aan de emotionele veiligheid en het welbevinden van de kinderen. Een belangrijke voorwaarde om te kunnen gaan ontwikkelen.

Wij zijn een gecertificeerde tweetalige peuter- en kinderopvang, Fries en Nederlands. We doen veel aan taalactiviteiten, met als doel de tweetalige ontwikkeling van kinderen zo optimaal mogelijk te stimuleren. Een tweetalige ontwikkeling heeft veel voordelen. Het versterkt het taalgevoel, en de sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen.
Meer informatie over dit onderwerp vindt u in ons pedagogisch werkplan en op www.sfbo.nl

BSO

In de ochtend, voordat school start zijn kinderen van vier jaar en ouder welkom op de buitenschoolse opvang. En natuurlijk na schooltijd en in vakanties. Op rustige dagen in de vakanties worden de kinderen van de BSO bij het kinderdagverblijf gevoegd.
Onze oudervereniging organiseert creatieve en themagerichte activiteiten. En wij bieden veel mogelijkheden om activiteiten te doen binnen en buiten. We grenzen aan een prachtige buitenruimte, hebben de beschikking over een sporthal en ruimtes in school. Uitdaging genoeg dus. 

Ouders zijn nauw betrokken bij het kindcentrum als geheel. Sommigen zijn betrokken bij de oudercommissie en de KC raad. Verder wordt er veel gecommuniceerd binnen het portaal Social Schools.

Praktische informatie

Openingstijden

Kinderdagopvang: maandag t/m vrijdag van 7:15 tot 18:15 uur

Peuteropvang: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 8:30 tot 12:30 uur

BSO: maandag t/m vrijdag van 7:15 tot 8:30 uur en 14:15 tot 18:15 uur en op woensdag vanaf 12:00 uur

Algemene informatie
Adresgegevens Tjissema 6 en 8
9089 BG Wytgaard
LRK Registratienummer BSO: 198188821 & 192496098 / KDV en POV: 103442650
Downloads / Inspectierapporten
Schrijf je nu in Ik wil een rondleiding

Als het even kan gaan we naar buiten. En als het moet, omdat het weer te slecht is, kunnen we ons binnen ook prima vermaken. Altijd wel wat te doen.

Ervaring van kinderen

Benieuwd naar deze locatie? Kom langs of schrijf je in!

Schrijf je kind nu in