Terug naar Locatiekaart

Kinderopvang De Romte Dronryp

Bij ons heb je 'de romte' om te spelen, leren en ontwikkelen in een rustige, huiselijke sfeer.

Schrijf je kind nu in

Wij bieden de volgende type opvang aan:

  • Buitenschoolse Opvang Buitenschoolse Opvang
  • Kinderdagverblijf Kinderdagverblijf
  • Peuteropvang Peuteropvang

Wij zijn trots op onze tweetaligheid, ons grote plein waar we heerlijk buiten kunnen spelen en de aandacht die we aan de individuele kinderen besteden.

Pedagogisch medewerker

De Romte in Dronrijp is een heerlijke en veilige plek

Kinderdagverblijf

Sinds begin 2023 bieden we op deze locatie ook kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud aan. Hier krijgt je kind volop de ruimte om spelenderwijs te ontdekken en zich op een veilige plek te ontwikkelen. Er zijn uitdagende speelhoeken en er is vanuit het kinderdagverblijf natuurlijk ook veel samenwerking met de peutergroep en de basisschool.

Peuteropvang

De peuteropvang is een heerlijke en veilige plek waar je kind zich vrij kan ontwikkelen in ons ruime eigen lokaal. We stimuleren de ontwikkeling van kinderen op een positieve manier. Hierin staan het gebruik van taal, zelfstandig gedrag en samenwerken centraal. We werken samen met school en dat leidt tot mooie dingen: schoolfruit, activiteiten, peutergym. Onze inrichting is op peuterhoogte, zodat de kinderen zelf kunnen ontdekken en pakken waar ze nieuwsgierig naar zijn. Ze spelen met echt materialen. We bieden Voorschoolse Educatie voor kinderen die dat nodig hebben. We zijn tweetalig: kinderen maken kennis met Nederlands en Fries. Op onze locatie besteden we aandacht aan lezen en werken met Boekstart. 

Betrokkenheid met ouders

Ouders betrekken we onder andere via Boekstart. De ouders kunnen boeken uit zoeken, die ze vervolgens thuis kunnen voorlezen. We vinden taalontwikkeling belangrijk. Ook organiseren we ouderavonden rond een thema. We zorgen voor nieuwsbrieven, waarin we uitleggen wat we doen en waarom we dat doen. Er is natuurlijk ook een oudercommissie. 

Buitenschoolse opvang (bso)

Bij onze buitenschoolse opvang (bso) kun je terecht voor of na schooltijd en in vakantieperiodes. Zodat je zorgeloos naar je werk kunt. We willen graag dat kinderen de kans krijgen om te ontdekken wie ze zijn en wat ze leuk vinden. Daarom vinden we veel tijd en ruimte om te spelen belangrijk. Tijdens de BSO tijd  bieden we ook via het Toparrangement activiteiten aan op het gebied van kunst, cultuur, sport of natuur. Denk hierbij aan koken, knutselen, een typecursus of animaties maken. Nieuwsgierig? Check dan shop.kinderopvangfriesland.nl voor meer informatie! 

Je kunt je kind ook bij ons brengen voordat school begint. Vanaf 7.15 uur is je kind welkom.

Praktische informatie

Openingstijden

Peuteropvang: maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 12:00 uur

BSO: dagelijks vanaf 7:15 uur-8:15 uur en na schooltijd

Kinderdagverblijf: dagelijks geopend.

Algemene informatie
Adresgegevens Skoallânswei 2
9035 BT Dronryp
LRK Registratienummer BSO: 198137096 / POV:297739402
Downloads / Inspectierapporten
Schrijf je nu in Ik wil een rondleiding

Wij vinden de grote zandbak leuk en we houden ervan om lekker buiten te spelen.

Ervaring van kinderen

Benieuwd naar deze locatie? Kom langs of schrijf je in!

Schrijf je kind nu in