Terug naar Locatiekaart

De Kabas Franeker

Bij ons op de locatie is er een warme en gezellige sfeer, waar de kinderen het naar hun zin hebben en zichzelf zijn.

Schrijf je kind nu in

Wij bieden de volgende type opvang aan:

  • Buitenschoolse Opvang Buitenschoolse Opvang
  • Peuteropvang Peuteropvang

Wat onze locatie speciaal maakt is dat we de kinderen zelf laten ontdekken en leren. Dit doen we samen. We spelen samen maar ruimen ook samen weer op. We zijn aardig voor elkaar: we helpen elkaar en luisteren naar elkaar.

Pedagogisch medewerker

Opvang met een gemoedelijke sfeer

Bij de Kabas in Franeker hangt een gemoedelijke en ontspannen sfeer. Er is weinig tot geen ruzie en de kinderen gaan op een leuke manier met elkaar om.

Ze kiezen zelf met welk speelgoed ze willen spelen. Speelmateriaal is divers en uitdagend en de kinderen krijgen veel gelegenheid om vrij te spelen. Ook worden er, naar behoefte van de kinderen, activiteiten aangeboden door de pedagogisch medewerkers. Bijvoorbeeld  knutselen, tekenen, verven, gezelschapsspellen, verstoppertje, tikspelletjes of touwtjespringen. In de vakanties doen we altijd iets extra’s: oud Hollandse spelletjes, zeskamp of we maken een uitstapje naar bijvoorbeeld een museum. 

Bij de Kabas in Franeker staat spelend leren centraal

Tijdens onze peuteropvang staat spelend leren centraal. Al doende ontwikkelen de kinderen zich op taal, motorisch en sociaal emotioneel gebied. Voor kinderen die een extra steuntje in de rug nodig hebben, bieden we Voorschoolse Educatie aan.

We gebruiken voor de communicatie met ouders beveiligde digitale media. Ouders kunnen ons zo volgen en informeren over de activiteiten van hun kinderen. We hebben daarnaast persoonlijk contact met ouders, digitaal en live. Bij het halen en brengen is er ruimte voor overdracht en een praatje. Regelmatig krijgen ouders bovendien een digitale nieuwsbrief, waarin de laatste nieuwtjes zijn opgenomen en de thema’s waarmee we werken.

Praktische informatie

Openingstijden

Peuteropvang: dinsdag t/m vrijdag van 8:00 tot 12:00 uur

BSO: maandag t/m vrijdag van 7:00 tot 8:15 en 14:30 tot 18:15 uur

Algemene informatie
Adresgegevens Tuinen 28
8801 VW Franeker
LRK Registratienummer BSO: 139119905 / POV: 580033934
Downloads / Inspectierapporten
Schrijf je nu in Ik wil een rondleiding

Wij vinden eigenlijk alles leuk! Binnen spelen we graag met Clics of Kapla. We tekenen en kleuren of maken mooie vormen met strijkkraaltjes. De huishoek vinden we ook leuk. En buiten spelen we het liefst in de zandbak en met de buitenkeukens.

Ervaring van kinderen

Benieuwd naar deze locatie? Kom langs of schrijf je in!

Schrijf je kind nu in