Terug naar Locatiekaart

Peuteropvang Burgerschool Dokkum

Het kind staat bij ons centraal en zijn of haar behoeftes zijn het belangrijkste

Schrijf je kind nu in

Wij bieden de volgende type opvang aan:

  • Peuteropvang Peuteropvang

Onze peuteropvang is een heerlijke en veilige plek waar kinderen vrijuit kunnen spelen en zich ontwikkelen. Wij kunnen goed inspelen op de behoefte van ieder kind, door zowel individueel als in de groep te werken met kinderen.

Pedagogisch medewerker - Burgerschool Dokkum

Peuteropvang bij de Burgerschool Dokkum

De locatie maakt deel uit van de Burgerschool Dokkum en beschikt daarom over alle faciliteiten van een gewone basisschool. Door de fijne samenwerking met school is sprake van een heel goede doorgaande lijn. Hier zijn wij trots op. We stimuleren de ontwikkeling van de peuter op een positieve manier en leren ze rustig te wennen aan de overgang naar groep één. 

Het uitgangspunt is dat kinderen zich veilig voelen en van daaruit kan het kind zich ontwikkelt. We maken elke week een weekverslag met foto’s die we online zetten op Social Schools voor de ouders van de peuters.

Tweetalige peuteropvang

Op onze peuteropvang zijn wij in het bezit van het certificaat ‘Boartsjendewei in taal derby’. Dat betekent dat wij met een tweetalig beleid werken. Zowel het Fries als het Nederlands krijgen aandacht bij ons. 
Wij zorgen voor een taalrijke omgeving en doen veel aan taalactiviteiten waarbij beide talen aan bod komen. Tweetaligheid versterkt het taalgevoel, de sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Ook al zijn ze nog zo klein, kinderen begrijpen heel snel dat een voorwerp of een handeling net zo goed een Fries als een Nederlands woord heeft. Friestalige kinderen krijgen er een bredere basis in hun moedertaal, Nederlandstalige kinderen leren er spelenderwijs een taal bij. Meer informatie over dit onderwerp kun je lezen in ons pedagogisch werkplan en op www.sfbo.nl

Extra dagdeel geopend voor peuters met ontwikkelingsvoorsprong

Met ingang van 11 januari 2024 is de peuteropvang een extra dagdeel geopend voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Deze groep is voor alle peuters van 2 tot 4 jaar oud met een ontwikkelingsvoorsprong. Is jouw kind leergierig en nieuwsgierig? Dan is deze groep misschien iets voor hem of haar. In deze groep worden peuters gestimuleerd in een groep met gelijkgestemden en worden de activiteiten speciaal aangepast aan het niveau van jouw kind. Ook als jouw kind nog niet bij Kinderopvang Friesland wordt opgevangen, is hij of zij van harte welkom bij ons. Deze peutergroep is elke donderdagmiddag geopend van 12:30 tot 16:30 uur. Aanmelden kan hieronder. Geef dan aan bij stap 3 in het veld voor opmerkingen dat het de peutergroep voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong betreft. Na aanmelding volgt een intake. 

Praktische informatie

Openingstijden

Peuteropvang: maandag t/m vrijdag van 8:15 tot 12:15 uur

Groep voor peuters met ontwikkelingsvoorsprong: donderdagmiddag 12:30 tot 16:30 uur.

Algemene informatie
Adresgegevens Olivier van Keulenlaan 16
9101 VR Dokkum
LRK Registratienummer 392758064
Downloads / Inspectierapporten
Schrijf je nu in Ik wil een rondleiding

Het is leuk om met de auto’s te spelen.’ ‘Ik vind het leuk om te schommelen.’ ‘Ik vind het leuk om met de trein te spelen.’ ‘Ik wil nu graag fietsen. Maar nu niet meer. Juf wil je met me boekje lezen?

Ervaring van kinderen

Benieuwd naar deze locatie? Kom langs of schrijf je in!

Schrijf je kind nu in