Home
Fotoalbum
Agenda

Kinderdagverblijf

Maandag t/m vrijdag geopend van 07.00-18.30 uur.

Wanneer uw kind voor 07.30 uur komt, kan het bij ons op de groep ontbijten. Na het ontbijt gaan de kinderen lekker spelen. Zo langzaam aan druppelt iedereen binnen. Om 08.30 uur worden de kinderen die naar de peuteropvang gaan, door een pedagogisch medewerker naar de peuter groep gebracht.

Door het dagelijkse vaste ritme van eten, drinken en slapen en de verzorging door een vaste leidster, voelt uw kind zich bij ons heel snel veilig en vertrouwd. We eten met de kinderen tussen 09.00-10.00 uur fruit.

Na het fruit eten verschonen we de kinderen of bieden we ze aan om naar het toilet/potje te gaan. Daarna trekken we snel onze jassen en schoenen aan en gaan we, als het weer het toelaat, lekker buiten in de tuin spelen. 

Rond 11.15 uur zitten we allemaal weer aan tafel om te gaan lunchen. Wanneer de groep groot is, zitten we aan 2 tafels, anders gezellig bij elkaar. We zingen liedjes of lezen een verhaaltje voordat we ons broodje smeren. We stimuleren de kinderen om zo veel mogelijk zelf te doen en te ontdekken.

Na het middag eten gaan er vaak kinderen lekker op bed. We beschikken over binnen bedjes en buiten bedjes. In de middag zijn we vaak met een leuke knutsel activiteit bezig of zoeken we iets wat bij de situatie past. Soms willen kinderen gewoon lekker spelen en soms hebben ze echt behoefte aan een gerichte activiteit. Hier kijken wij goed naar.

Wanneer de meeste kinderen weer van bed zijn, drinken en eten we nog lekker wat met elkaar. In de middag proberen we nog wel even naar buiten te gaan. Tussendoor zijn de kinderen bezig met activiteiten die nauw aansluiten bij wat ze zelf willen. Vrij spelen is en blijft het uitgangspunt, maar we dagen de kinderen ook uit in hun spel. De activiteiten koppelen we aan de ontwikkelingsfase per kind.

Het is mogelijk om uw kind warm eten mee te geven, we hebben de mogelijkheid om dit warm te maken. Na een lekkere dag spelen en andere bezigheden gaat iedereen weer naar huis. Onze opvang is tot 18.30 uur geopend maar u kunt in de ochtend aan de leidsters aangeven hoe laat en door wie uw kind wordt opgehaald.

Agenda

Nieuwsbrief

Blijf via de e-mail op de hoogte van nieuwtjes uit de 'Stichting kinderopvang friesland' en opvang 'Aldeboarn'

Aanmelden

Foto's