Home
Fotoalbum
Agenda

Peuteropvang

De peuteropvang is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Kinderen die op het kinderdagverblijf zitten mogen ook gebruik maken van de peuteropvang. Wij zijn op deze locatie de perfecte match tussen een peuteropvang en een peuterschool.

 

Op onze peuteropvang krijgen de kinderen nog de ruimte om kind te zijn. De leiding is bezig met het behalen van het diploma om de methode Uk en Puk toe te passen in hun werk, maar deze locatie heeft ook de mogelijkheid om buiten het programma om allerlei activiteiten met de kinderen te ondernemen.

 

Kinderen leren van spelen met elkaar, contact maken met elkaar en soms ruzie hebben met elkaar. De leiding heeft de knowhow als het gaat om de ontwikkelingen van kinderen, maar voelt de ruimte om kinderen op hun eigen tempo te laten ontwikkelen. Op onze peuterspeelzaal staat hele actieve, maar uiterst geduldige leiding op de groep.

 

Kinderen voelen zich op onze peuterspeelzaal snel thuis. En.... als je je thuis voelt ontwikkel je je zelf het best. Wij bereiden kinderen op een speelse manier voor op de basisschool. Gezellig met elkaar in de kring een liedje zingen, je eigen verhaal mogen doen,  naar een verhaaltje luisteren, in de belangstelling staan of een spelletje doen.
Buiten spelen vinden we ook erg belangrijk. Lekker in de zandbak, de bladeren van de bomen in je trekker en wagen vervoeren, een heksensoepje maken van zand, takjes en bladeren. Of..... gewoon lekker racen op alle fietsjes die we hebben op de peuteropvang. Het kan allemaal.

 

Puk heeft een plekje bij ons op de peuteropvang. Puk is ook bekend bij de kinderen op de beide basisscholen in Sint Annaparochie. We sluiten soms aan op een thema, maar bedenken ook zelf thema's en besteden aandacht aan feestdagen zoals sinterklaas en kerst. ok de jaargetijden komen bij ons op de peuter aan bod.

 

 U kunt zich voor de peuter aanmelden via:  www.kinderovangfriesland.nl

 

Onder het kopje: "Verlengde peuteropvang" vindt u informatie over deze vorm van opvang 

 

We vinden het prima als eens een kijkje komt nemen op onze peutergroep op dinsdag- en donderdagmorgen. Graag voorafgaande even bellen met 0518-403608.

Agenda

Nieuwsbrief

Blijf via de e-mail op de hoogte van nieuwtjes uit de 'Stichting kinderopvang friesland' en opvang 'De Arebaar'

Aanmelden

Foto's