Home
Fotoalbum
Agenda

KDV

Het eerste lachje, het eerste stapje.... kinderen ontdekken hun wereld spelenderwijs. Hun nieuwsgierigheid wordt extra geprikkeld in het bijzijn van leeftijdsgenootjes. Elkaar nadoen, brabbelen, aanraken en lachen. Kinderen die sociaal vaardig zijn zitten lekkerder in hun vel. Het kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0 tot 4 jaar.  baby's zijn in eerste instantie op zichzelf gericht, maar al snel maken ze contact met leeftijdsgenootjes en volwassenen. Door in een groep  te spelen leren kinderen van elkaar. Ze doen allerlei nieuwe ervaringen op en doen elkaar na. Samen spelen, samen muziek maken en/os samen een spelletje spelen. Hiermee stimuleer je alle sociale vaardigheden bij een kindje en...... ze vinden het super leuk.  

 

De medewerkers weten precies hoe ze contact kunnen stimuleren. Ze hebben een opleiding gevolgd en hebben inmiddels veel ervaring opgedaan.  

 

Op het kinderdagverblijf worden de eerste vriendschappen gesloten. Peuters leren samen te spelen, voor zichzelf op te komen en vrienden te maken. Vaardigheden die je nodig hebt om een gelukkig mens te worden.

We hebben op de Arebaar een groep voornamelijk voor de jongste ( 0 tot 2 jaar) Als baby's bij ons komen zorgen we voor een rustige overgang van thuis naar het kinderdagverblijf. We houden een intake met de ouders om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen door het ritme van thuis aan te houden op het kinderdagverblijf.   

 

Op dinsdag en donderdag was het altijd druk op het kinderdagverblijf. De peuters zijn sinds kort op die dagen naar de peuter.  Voor de baby/dreumus groep is er die dagen  alle aandacht. Op maandag, woensdag en vrijdag voegen we de groepen samen. Op deze manier komen de jongere kinderen wel in aanraking met de oudere kinderen en de overgang naar de peuter verloopt daardoor heel soepel.

 De peuters kunnen zich fantastisch ontwikkelen op de peutergroep in het zelfde gebouw. (Lees meer onder het kopje peuteropvang op deze site)

Aanmelden kan via: www.kinderopvangfriesland.nl

 

Als u eens een kijkje wil komen nemen dan kan dat natuurlijk altijd. Graag wel een bellen op telefoonnummer: 0518 - 402293

 

Agenda

Nieuwsbrief

Blijf via de e-mail op de hoogte van nieuwtjes uit de 'Stichting kinderopvang friesland' en opvang 'De Arebaar'

Aanmelden

Foto's