Home
Fotoalbum
Agenda

Home, It Kikkertfiskje

Welkom op onze minisite van het Kikkertfiskje!

Inmiddels hebben we ook een uitgebreide site: www.itkikkertfiskje.nl 

Daar vindt u uitgebreide informatie en daar staan tevens actuele foto's op

Heeft u nog vragen/suggesties dan willen we deze graag horen. U bent ook tijdens de openingstijden van harte welkom om de sfeer bij ons op de peuterzaal te ervaren. Ook kunt u dan evt. andere ouders vragen naar hun bevindingen over "It Kikkertfiskje".

It kikkertfiskje is gevestigd aan de D. Oosterbaanstraat 3, 8802 XS Franeker. Dit is in het Schalsumerplan.

Het doel van de peuterspeelzaal                               Het doel van de peuterspeelzaal is dat kinderen in een veilige omgeving lekker kunnen spelen met leeftijdgenootjes en dat ze nieuwe dingen leren en zich verder kunnen ontwikkelen. De peuterleidster zorgt er voor dat de peuters op veel verschillende gebieden speelervaring opdoen en zij begeleidt het samen spelen.

Taalbeleid                                                                                                                 Friesland is een tweetalige provincie; het Fries en het Nederlands worden beide volop gebruikt. Kinderen die met twee talen opgroeien zijn flexibeler in de omgang met andere talen. Zij hebben dan al de ervaring dat bijv. een wiel  ook tsjil genoemd kan worden: de kinderen zullen later bij het aanleren van andere talen zoals bijv. Engels, Frans of Duits hier hun voordeel van hebben.

De meeste informatie gaat in het Fries en op papier vullen we het in het Nederlands aan.Verhaaltjes, liedjes, spelletjes etc. worden in het Fries aangeboden. De ouders en de peuters kunnen hun eigen taal spreken. Ons doel is om peuters kennis te laten maken met de Friese taal en/ of de Friese taal te verrijken.

Spelactiviteiten

Naast vrij spelen worden ook gezamenlijke activiteiten aangeboden zoals knutselen met verf /  papier / klei, voorlezen en spelletjes. De activiteiten vinden zowel binnen als buiten plaats. Daarom hebben we, behalve een kindvriendelijke ruimte binnen,

ook een buitenspeelplaats.

Groepen                                                                                                                           Een groep bestaat uit maximaal 14 kinderen en heeft een eigen juf. Een peuter kan pas lekker spelen als hij zich op zijn gemak voelt en een juf met wie het kind zich vertrouwd voelt helpt daarbij. 

It Kikkertfiskje (Frysktalig)
D. Oosterbaanstraat 3, 8802 XS Franeker

Tel: 0517-391 065

Openingstijden ochtend: 08.45-11.15 uur met een inloop vanaf 08.30 uur

Combinaties van dagdelen:

  • maandagochtend en donderdagochtend
  • dinsdagochtend en vrijdagochtend

Uitzonderingen op bovengenoemde vaste dagdeelcombinaties:

a. - Instromers:

  • mogelijkheid om peuters tot 2 1/2 jaar één ochtend per week te plaatsen

b. - Combinatieplaatsing:

  • mogelijkheid om peuters die naar een kinderdagverblijf gaan één ochtend per week te plaatsen (m.u.v. woensdag)

c. - 3e dagdeel:

  • mogelijkheid voor peuters van drie jaar om een 3e dagdeel de peuterspeelzaal te bezoeken

Leidsters:

  • Annie Bouma 
  • Daniëlle de Bruin

Links over meertaligheid:

 

 

 

 

 

 

 


Agenda

Nieuwsbrief

Blijf via de e-mail op de hoogte van nieuwtjes uit de 'Stichting kinderopvang friesland' en opvang 'It Kikkertfiskje (frysktalig)'

Aanmelden

Foto's