Home
Fotoalbum
Agenda

Buitenschoolse opvang

Niets is zo fijn als thuiskomen na een drukke dag. En hoewel de kinderen op onze buitenschoolse opvang niet letterlijk bij ons thuis komen, proberen we hen wel dit gevoel te geven. Door vanuit een vast ritme elke dag voor andere activiteiten te zorgen, geven we de kinderen rust, zekerheid en plezier zonder dat ze zicht bij ons vervelen.

Jonge en oudere kinderen spelen in onze bso-lokalen samen. Hun behoeftes kunnen echter heel verschillend zijn. We zien vaak dat de jongsten vooral behoefte hebben aan een rustige, veilige plek waar ze lekker kunnen ontspannen, spelen en bijkomen van een drukke schooldag. Bij de kinderen vanaf groep 4 zien we juist een behoefte aan activiteiten die bij hun leeftijd passen en behoefte passen en hebben we verschillende speelmaterialen in de speelhoeken. Kinderen kunnen zo zelf kiezen waarmee ze willen spelen.

Een middag op de buitenschoolse opvang ziet er over het algemeen als volgt uit:

14.00 tot 15.00 uur 
Na schooltijd halen onze leidsters de kinderen op van school.Dit kan binnendoor, omdat de scholen in hetzelfde gebouw gevestigd zijn als onze BSO. Eerst is er voor ieder kind een moment van rust. We bieden ze een luisterend oor of laten ze lekker spelen. Wanneer alle kinderen er zijn gaan we aan tafel en eten we een cracker en drinken we thee of melk. 

15.00 tot 16.00 uur 
Na de cracker gaan we bij mooi weer buiten spelen. Bij slecht weer spelen we binnen in de verschillende speelhoeken. 

16.00 tot 16.30 uur
We ruimen alles weer op en gaan aan tafel om gezamenlijk een koekje te eten en limonade te drinken. 

16.30 tot 18.15 uur 
Kinderen mogen vrij spelen in de speelhoeken, of aanschuiven bij een aangeboden activiteit door de leidsters. Aanmelden voor Buitenschoolse opvang kan via onze webiste
www.kinderopvangfriesland.nl 

Voor informatie over BSO Grou ( bij school)  in Grou kunt u contact opnemen met Adjunct - hoofd 

Sjirkje Giliam- Zijlstra  Telefoonnummer 0566-760002 of via de email : zijlstra@kinderopvangfriesland.nl  

 

Agenda

Nieuwsbrief

Blijf via de e-mail op de hoogte van nieuwtjes uit de 'Stichting kinderopvang friesland' en opvang 'Grou Jongema'

Aanmelden

Foto's