Home
Fotoalbum
Agenda

Peuteropvang

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 08.30-11.30 uur

Stichting Kinderopvang Friesland streeft naar een veilige en gezellige omgeving voor de peuters. Hier komen de kinderen minimaal één dagdelen per week naar toe. We bieden ze veel ruimte om vrij te spelen. 

Daarnaast organiseren de leidsters af en toe groepsactiviteiten. De kinderen mogen hier aan meedoen, maar moeten natuurlijk niks. Zo geven en gunnen we ze veel vrijheid. De indeling per dag is dan ook vrij flexibel en ziet er als volgt uit: 

08:30 tot 08.45 uur – Inloopkwartiertje 
08:45 tot 09:00 uur – In de kring
09:00 tot 09:45 uur – Vrij spelen, knutselen
09:45 tot 10:00 uur – Opruimen
10:00 tot 10:30 uur – Handen wassen, fruit eten, wc bezoek, verschonen 
10:45 tot 11:15 uur – Buiten of in het speellokaal spelen, wandelen
11:15 tot 11:30 uur – Samen opruimen, tas inpakken, afsluiting in de kring 
Vanaf 11:30 uur – Peuters worden opgehaald

Kinderen op de peuteropvang nemen zelf een tas mee. Hierin zitten luiers, fruit, beker drinken en een setje schone kleren. We vragen de ouders om overal een naam op te zetten, zodat het goed te zien is voor de leidsters wat bij welk kindje hoort. Kinderen die vanuit het kinderdagverblijf worden gebracht, krijgen van de kinderopvang fruit en drinken mee.
Ook spelen of wandelen wij veel buiten en willen de ouders/verzorgers vragen om hier qua kleding en schoenen rekening mee te houden.


Op onze locatie bieden wij ook VVE aan. Hierover kunt u meer informatie krijgen bij de peuterleidsters.

Wij werken samen met Tomke en Uk&Puk. In de thema's worden beide methodes toegepast. U ontvangt als ouder bij ieder thema een nieuws en thema brief. Ook kunt u via klasbord een kijkje nemen in onze dagbesteding.

Wilt u meer informatie over Kindcentrum Aldeboarn of bent u benieuwd hoe en waar wij de kinderen opvangen, dan bent u van harte welkom een keer te komen kijken. 

Agenda

Nieuwsbrief

Blijf via de e-mail op de hoogte van nieuwtjes uit de 'Stichting kinderopvang friesland' en opvang 'Aldeboarn'

Aanmelden

Foto's