Home
A+ A-

 

Wat is peuteropvang?

De peuteropvang van Stichting Kinderopvang Friesland is een heerlijke en veilige plek waar kinderen vrijuit spelen en zich verder ontwikkelen. Hier stimuleren we de ontwikkeling van de peuter op een positieve manier en leren we ze rustig te wennen aan de overgang naar de kleuterklas.

Maar wanneer is het tijd om je peuter deze vorm van opvang aan te bieden? Waarschijnlijk als hij of zij meer uitdaging nodig heeft of eens met andere kinderen wil spelen en leren. 

Voor wie? 
Alle peuters van 2 tot 4 jaar vangen we op door middel van vaste leidsters. Zij hebben allemaal een op het werk afgestemd diploma. Onze peuteropvang werkt met een vaste dagindeling. Op deze manier zorgen we voor duidelijkheid en dat heeft weer meer zelfvertrouwen bij elke peuter tot gevolg. 

Communiceren, op je beurt wachten en speelgoed delen: dit is slechts een kleine opsomming van wat we kinderen op de peuteropvang bijbrengen. Ze leren omgaan met andere kinderen, maar ook met spullen van een ander, zoals speelgoed of knutselmateriaal. 

Hechting & kwaliteit 
Daarnaast stimuleren de leidsters ook het gebruik van taal, zelfstandig gedrag en helpen ze de kinderen hun dagelijkse omgeving te verkennen. Op die manier ontwikkelen ze sociale en persoonlijke vaardigheden en daarvan krijgen ze meer zelfvertrouwen. Het kind staat centraal en zijn of haar behoeftes zijn het belangrijkst. Voorafgaand aan de eerste ochtend op de peuteropvang is er de mogelijk om nog even de opvanglocatie te bekijken. Daarbij bekijken we de behoeftes van uw kind en daarna bouwen de leidsters stap voor stap een vertrouwensrelatie met ze op. 

Op elke peuteropvang werken we met een flexibele dagindeling. Op één groep peuters zitten maximaal twee leidsters, ondersteund door stagiaires. Samen vormen zij een team. Op zoek naar een locatie bij u in de buurt? Klik dan op het menukopje ‘Locatie’. Behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op via: 

Stichting Kinderopvang Friesland 
Tel: 0517 – 380680
info@kinderopvangfriesland.nl
Top