A+ A-

Actueel

Nieuwsberichten

Peuter+ groep “De Zeesterren” in Harlingen feestelijk geopend
30-03-2016 |

Peuter+ groep “De Zeesterren” in Harlingen feestelijk geopend 

Woensdag 30 maart was het feest in het Vierkant! De Peuter+ groep werd officieel geopend! Na een warme ontvangst en een toespraak onthulden de pedagogisch medewerkers Malou Pander en Wiesje Wierdsma samen met wethouder Kuiken het logo van de Peuter+ groep met daarop de toepasselijk naam: “De Zeesterren”

Wat is de Peuter+ in Harlingen?

De Peuter+ groep biedt intensieve ontwikkelingsstimulering aan kinderen van 2 tot 4 jaar. De Peuter+ groep is 3 dagen per week geopend van 9.00-14.00 uur. Het aantal dagen waarop het kind komt gaat in overleg. De groep bestaat uit maximaal 8 kinderen en 2 pedagogisch medewerkers. Op de groep is veel structuur en duidelijkheid, het is een veilige omgeving. Op de groep wordt de ontwikkeling van het kind gestimuleerd; ouders worden daarbij intensief betrokken. Het kind leert vaardigheden die belangrijk zijn voor de totale ontwikkeling, zoals communicatieve vaardigheden, sociale en emotionele vaardigheden, praktische vaardigheden en motorische vaardigheden.

Voor wie is de Peuter+ groep?

De Peuter+ groep is voor kinderen van 2 tot 4 jaar, die een extra steuntje in de rug nodig hebben om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

De reguliere voorzieningen in de eerste lijn (reguliere kinderopvang of peuterspeelzalen) zijn ontoereikend om te kunnen voldoen in de ondersteuningsbehoeften van deze kinderen. Ook kan het zijn dat het kind baat heeft bij een gespecialiseerde tweede lijnvoorziening (denk aan KDC, Taaltrein, TPG of MOD), maar dat deze voorziening omwille van praktische redenen niet haalbaar is voor ouders en kind. Waar mogelijk wordt deze dan ambulant ingezet bij de Peuter+ groep.

 

 Terug naar het overzicht
Top